Генсек ООН засудив ракетний обстріл Одеського порту

Генсек ООН засудив ракетний обстріл Одеського порту

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш засудив ракетний обстріл Одеського порту. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив прессекретар Гутерріша Фархан Хак, повідомляє сайт ООН.

"Генеральний секретар беззастережно засуджує повідомлення про удари, завдані сьогодні в українському порту Одеса. Учора всі сторони взяли на себе чіткі зобов'язання на світовій арені щодо забезпечення безпечного руху українського зерна та супутніх товарів на світові ринки. Ці продукти вкрай необхідні для подолання глобальної продовольчої кризи та полегшення страждань мільйонів нужденних людей по всьому світу. Повне виконання цих зобов'язань російською федерацією, Україною і Туреччиною є обов'язковим", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В обстріляному росіянами Одеському порту знаходилося зерно для відправлення – Мінагро

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети збиті силами протиповітряної оборони. Дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Посол США в Україні Бріджіт Брінк назвала неприпустимим ракетний удар по порту міста Одеса менш ніж через добу після підписання угоди про вивезення зерна та закликала притягти росію до відповідальності.

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН і росії 22 липня було підписано угоду, згідно з якою проводитиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Читайте також: Єрмак назвав обстріл Одеського порту «російською дипломатичною дихотомією»

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН – Генеральний секретар Антоніу Гутерріш, від Туреччини – міністр оборони Хулусі Акар.

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-