В обстріляному росіянами Одеському порту знаходилося зерно для відправлення – Мінагро

В обстріляному росіянами Одеському порту знаходилося зерно для відправлення – Мінагро

Укрінформ
У порту Одеси, який у суботу ракетами обстріляли російські військові, знаходилося зерно, що найближчим часом мали відправити на експорт.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі Міністерстві аграрної політики та продовольства, передає Укрінформ.

«Кількість не скажу, бо завантаженістю займається Міністерство інфраструктури, то це до них. Ми вже очікували завтра-післязавтра перші відправлення", - зазначили в Мінагрополітики.

Як повідомлялось, уранці 23 липня російська федерація атакувала Одесу чотирма ракетами. Є влучання в Одеський морський торговельний порт.

В Міністерстві закордонних справ України заявили, що ракетний обстріл порту Одеси - це плювок очільника російської федерації володимира путіна в обличчя президенту Туреччини Реджепу Ердогану і генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррішу.

Читайте також: Обстрілом порту Одеси росія хоче подальших поступок у санкціях – Клімкін

Своєю чергою, Посол США в Україні Бріджит Брінк назвала неприпустимим ракетний удар по порту Одеси менш як за добу після підписання угоди про вивезення зерна і закликала притягнути російську федерацію до відповідальності.

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, в рамках якої буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-