В МЗС Франції закликали росію поважати підписану з ООН угоду

В МЗС Франції закликали росію поважати підписану з ООН угоду

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна закликала росію поважати підписану з ООН угоду про вивезення зерна з українських портів.

Про це вона написала у Твіттері, передає Укрінформ.

“російські ракетні обстріли порту Одеси, які відбулися наступного дня після підписання угоди під егідою ООН, викликають серйозне занепокоєння. Я закликаю росію повністю поважати букву та дух цієї угоди”, - зазначила глава МЗС Франції.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збито силами протиповітряної оборони. Дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Читайте також: Зерно потрібно експортувати, незважаючи на обстріл росії Одеського порту – Найєм

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Антоніу Гутерріш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

Читайте також: У Мінінфраструктури розповіли, як відбуватиметься експорт зерна з трьох портів Одещини

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-