Австрія засудила обстріл росією Одеси: Це зневага до мільйонів людей

Австрія засудила обстріл росією Одеси: Це зневага до мільйонів людей

Укрінформ
Австрія рішуче засуджує російську ракетну атаку на Одесу всупереч домовленості щодо експорту зерна з українських портів.

Як передає Укрінформ, відповідна заява опублікована у Твіттері австрійського зовнішньополітичного відомства.

"Ми рішуче засуджуємо сьогоднішню атаку на Одесу, менш ніж через 24 години після домовленості щодо експорту зерна з українських портів. Така тактика є обурливою і демонструє подальшу зневагу з боку росії мільйонів людей в усьому світі, які страждають від продовольчої небезпеки", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збито силами протиповітряної оборони. Дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Читайте також: Австрійським прокурорам дозволили розслідувати воєнні злочини рф в Україні

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня було підписано угоду, за якою буде здійснюватися вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН - генеральний секретар Антоніу Гутерріш, від Туреччини - міністр оборони Хулусі Акар.

Читайте також: В МЗС Франції закликали росію поважати підписану з ООН угоду

У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-