Шмигаль подякував Раді ЄС за сьомий пакет санкцій проти росії

Шмигаль подякував Раді ЄС за сьомий пакет санкцій проти росії

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подякував Раді Євросоюзу за підтримку сьомого пакета антиросійських санкцій.

Як передає Укрінформ, про це очільник Кабміну написав у Твіттері.

"Країни ЄС ухвалили 7-й пакет економічних і індивідуальних санкцій проти рф. Заборона на імпорт золота, експорт до рф товарів подвійного призначення, новітніх технологій і зміни, які зупиняють обхід низки попередніх санкцій. Вдячний Раді Європейського Союзу і всім нашим партнерам за підтримку", - зазначив Шмигаль.

Як повідомлялося, Рада ЄС підтримала пропозицію щодо посилення ефективності шести пакетів санкцій, запроваджених проти росії.

Рада ЄС зазначає, що вводиться заборона на купівлю, імпорт або передачу, прямо чи опосередковано, золота, якщо воно походить з росії та було експортовано з росії до ЄС або до будь-якої третьої країни після цього. Ця заборона також стосується ювелірних виробів.

Новий пакет обмежувальних заходів розширює перелік контрольованих товарів, які можуть сприяти військовому та технологічному вдосконаленню росії або розвитку її сектору оборони та безпеки, тим самим посилюючи експортний контроль подвійного використання та передових технологій.

Читайте також: Рада ЄС розширила санкції проти росії

Крім того, нові заходи поширюють чинну заборону на доступ до портів, щоб уникнути обходу санкцій, і розширюють сферу дії заборони на прийняття депозитів, включно від юридичних осіб, організацій або органів, заснованих у третіх країнах і більшою частиною власності яких є громадяни росії або фізичні особи, які проживають у росії. Прийняття депозитів для незаборонених транскордонних торгів залежатиме від попереднього дозволу національних компетентних органів.

ЄС також вносить низку пояснень до існуючих ухвалених заходів, наприклад, у сфері державних закупівель, авіації та правосуддя.

Читайте також: Нові санкції проти росії є хорошим кроком у боротьбі з дезінформацією - МЗС Польщі

Щоб уникнути будь-яких потенційних негативних наслідків для продовольчої та енергетичної безпеки в усьому світі, ЄС робить виняток із заборони брати участь в операціях з певними державними підприємствами щодо с/г продукції, транспортування нафти до третіх країн.

На додаток до економічних санкцій Рада вирішила включити в санкційний список додаткових фізичних та юридичних осіб і посилити вимоги до звітності, поклавши тягар декларування активів на осіб, які потрапили під санкції, щоб полегшити заморожування їхніх активів в ЄС.

Читайте також: Санкції ЄС залишаться, якщо мир в Україні буде під диктат москви – канцлер ФРН

Як повідомлялося, минулого тижня Європейська комісія представила нові пропозиції, так званий правовий пакет «продовження та приєднання», який покликаний підвищити ефективність санкцій. Ці пропозиції передбачають продовження санкцій на пів року з їх подальшою оцінкою та переглядом у січні 2023-го.

18 липня Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ ухвалила правовий пакет «продовження та приєднання».

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-