Нові санкції проти росії є хорошим кроком у боротьбі з дезінформацією - МЗС Польщі

Нові санкції проти росії є хорошим кроком у боротьбі з дезінформацією - МЗС Польщі

Укрінформ
Запровадження нових санкцій проти росії є хорошим кроком у протидії російській дезінформації щодо України.

Про це написав у Твіттері глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, передає Укрінформ.

Як підкреслив міністр, ухвалені Євросоюзом індивідуальні санкції включають, зокрема, фундації “рускій мір” та “россотрудничество”, які поширюють російську пропаганду та ідеологію, яка виправдовує "звірячу агресію росії проти України”.

Читайте також: Варшава спростила механізм оформлення «карти поляка»

“Це хороший крок у напрямку протидії шкідливому впливу російської дезінформації на Україну”,- підкреслив Рау.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС підтримала пропозицію щодо посилення ефективності шести пакетів санкцій, запроваджених проти росії. Зокрема, вводиться заборона на купівлю, імпорт або передачу, прямо чи опосередковано, золота, якщо воно походить з росії та було експортовано з росії до ЄС або до будь-якої третьої країни після цього. Ця заборона також стосується ювелірних виробів.

Новий пакет обмежувальних заходів розширює перелік контрольованих товарів, які можуть сприяти військовому та технологічному вдосконаленню росії або розвитку її сектору оборони та безпеки, тим самим посилюючи експортний контроль подвійного використання та передових технологій.

Читайте також: Поведінка рф примушує світ розробити нові правила поводження з агресором – Ландсбергіс

Крім того, нові заходи поширюють чинну заборону на доступ до портів, щоб уникнути обходу санкцій, і розширюють сферу дії заборони на прийняття депозитів, включаючи від юридичних осіб, організацій або органів, заснованих у третіх країнах і більшою частиною власності яких є громадяни росії або фізичні особи, які проживають у росії. Прийняття депозитів для незаборонених транскордонних торгів залежатиме від попереднього дозволу національних компетентних органів.

ЄС також вносить низку пояснень до існуючих ухвалених заходів, наприклад, у сфері державних закупівель, авіації та правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-