Санкції ЄС залишаться, якщо мир в Україні буде під диктат москви – канцлер ФРН

Санкції ЄС залишаться, якщо мир в Україні буде під диктат москви – канцлер ФРН

Укрінформ
Санкції Євросоюзу проти рф через її війну проти України залишаться в силі, якщо мир в Україні буде укладено на нав’язаних москвою українцям умовах.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у статті федерального канцлера ФРН Олафа Шольца для Frankfurter Allgemeine Zeitung, опублікованій також на сайті уряду ФРН.

“путін не повинен помилятися: ми з самого початку знали, що нам, можливо, доведеться зберігати санкції ще довго. І нам також зрозуміло, що жодна з цих санкцій не буде скасована в разі продиктованого росією миру. Для росії немає іншого шляху, як укласти угоду таку угоду з Україною, яка могла б бути прийнятою українцями", - заявив Шольц.

Читайте також: Кулеба назвав три складові для миру в Європі: зброя для України, санкції і трибунал для рф

За словами канцлера, ЄС вів проти рф "безпрецедентно жорсткі санкції" і "вони працюють, з кожним днем більше і більше".

Він також запевнив, що Німеччина "підтримуватиме Україну стільки, скільки вона потребуватиме цієї підтримки: економічно, гуманітарно, фінансово та постачанням зброї".

За словами Шольца, те, як путін відноситься до України та інших країн Східної Європи, має "неоколоніальні риси": "Він відверто мріє побудувати нову імперію за зразком Радянського Союзу чи царської імперії".

Читайте також: У Бундестазі закликали Шольца скликати конференцію щодо України

Глава німецького уряду також вказав те, що "путін хоче розділити наш континент на зони впливу, на великі держави та васальні держави".

"Ми знаємо, до яких катастроф це призводило нас, європейців, раніше. Тому на останній Європейській раді ми дали однозначну відповідь. Відповідь, яка назавжди змінить обличчя Європи: ми надали Україні та Молдові статус кандидатів і підтвердили європейське майбутнє Грузії. І ми чітко дали зрозуміти, що перспектива приєднання для всіх шести країн Західних Балкан повинна нарешті стати реальністю", - заявив Шольц.

Читайте також: Європарламент привітав рішення відкрити двері ЄС для України та Молдови

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-