Європарламент привітав рішення відкрити двері ЄС для України та Молдови

Європарламент привітав рішення відкрити двері ЄС для України та Молдови

Укрінформ
Депутати Європейського парламенту привітали рішення надати Україні та Молдові статус кандидатів на членство в Європейському Союзі та продовжувати надавати підтримку цим країнам.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Європарламенту, передає Укрінформ.

Зазначається, що багато євродепутатів зауважували, що шлях до членства буде довгим і вимагатиме багатьох реформ для обох країн.

“Вони також наголосили, що до того часу ЄС повинен знайти інші способи підтримки цих країн, у тому числі за допомогою військового обладнання”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, депутати наголошували, що держави-члени Євросоюзу повинні бути більш амбітними, щоб зміцнити ЄС та боротися з кризами.

Читайте також: Фон дер Ляєн — про відбудову України: ніколи ми не поставали перед таким колосальним викликом

Також були обговорені такі теми, як ставлення до країн Західних Балкан і розблокування їхнього членства, заклик Європарламенту створити конвенцію для перегляду договорів ЄС, стосовно чого, як зазначається в повідомленні, “багато євродепутатів критикували відсутність амбіцій Ради в цій сфері, наголошуючи на нагальній потребі реформувати ЄС та його функціонування”.

Серед іншого євродепутати підкреслювали необхідність більш скоординованих дій для розв'язання таких проблем, як різке зростання цін на енергоносії, дефіцит газу через російську війну проти України, зростання інфляції та наслідки для домогосподарств, зокрема, кілька євродепутатів від різних політичних груп закликали обмежити ціни на бензин.

Читайте також: Єврокомісія готує правову основу для конфіскації активів рф на користь України - фон дер Ляєн

Інші обговорювані теми включали необхідність реформування системи надання притулку та міграції в ЄС, приєднання більшої кількості країн ЄС до Шенгенської зони тощо.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу на своєму саміті, який відбувся 23-24 червня, ухвалили рішення про надання Україні та Молдові статусу країн-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-