Кулеба назвав три складові для миру в Європі: зброя для України, санкції і трибунал для рф

Кулеба назвав три складові для миру в Європі: зброя для України, санкції і трибунал для рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у зверненні до Ради міністрів ЄС із закордонних справ назвав три способи відновлення миру та посилення безпеки в Європі.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері.

«Сьогодні на люб’язне запрошення Жозепа Борреля я звернувся до Ради міністрів ЄС із закордонних справ. Мій ключовий меседж: зброя для Україні, санкції проти росії та відповідальність росії – це три способи відновлення миру, посилення безпеки та захисту стабільності у Європі», - написав Кулеба.

У контексті зброї він висловив подяку за додаткові 500 мільйонів євро, виділені у рамках Європейського фонду миру, і закликав до додаткової двосторонньої військової допомоги Україні.

«Стосовно санкцій: енергетичне ембарго, обмеження цін на нафту, заборона всіх російських телеканалів. Я закликаю держави ЄС підтримати створення Спеціального трибуналу щодо для злочину агресії проти України», - зазначив очільник МЗС.

Читайте також: Європа не має іншого вибору, ніж перемогти путіна - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель перед початком зустрічі міністрів закордонних справ європейських країн заявив, що Рада міністрів ЄС із закордонних справ може прийняти політичне рішення щодо продовження підтримки України, зокрема і шляхом надання їй військової допомоги, та розгляне шляхи підвищення ефективності санкцій проти росії.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-