Україна в ОБСЄ: ракетні удари росії - це чистий терор

Україна в ОБСЄ: ракетні удари росії - це чистий терор

Укрінформ
Ракетні обстріли росією українських міст спрямовані на те, щоб посіяти страх серед мирного населення, і є чистим терором.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Кожен новий день шокує нас жорстокістю російського ракетного терору. Коли ми сиділи в цьому залі тиждень тому, мирне українське місто Вінниця зазнало жахливого російського ракетного удару. В результаті нападу загинуло 25 осіб, у тому числі чотирирічна Ліза та двоє хлопчиків семи та восьми років. Росіяни точно знали, куди завдали удар. Вони хотіли посіяти страх. Це – чистий терор. І це – їх мета", - сказав Цимбалюк.

Український посол також вказав на те, що місто Миколаїв також зазнавало масованих ракетних обстрілів протягом тижня. "Минулої доби росія завдала ударів по Нікополю та інших населених пунктах Дніпропетровської області. Також обстрілюють Краматорськ, Слов'янськ, Торецьк та інші міста Донбасу. Харківська область – під постійним обстрілом. Окупанти продовжують обстріли прикордонних районів Сумської та Чернігівської областей", - розповів Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

Читайте також: Звіт ОБСЄ про воєнні злочини в Україні викликає тривогу - МЗС Франції

Він також висловив думку, що, "тероризуючи та викрадаючи працівників захопленої Запорізької АЕС, росія порушує та підриває основні принципи ядерної безпеки".

На цьому тлі постпред України зазначив, що останні заяви очільників МО та МЗС рф свідчать про те, що "росія відмовляється від дипломатії та зосереджується на війні та терорі". "На практиці це означає більше вбивств, більше терору та більше руйнувань", - додав він.

Читайте також: У кремлі усвідомлюють свою причетність до звірств і злочинів в Україні - США в ОБСЄ

Цимбалюк також поінформував присутні делегації про те, що, за даними українського МВС, від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого російські військові понад 17,3 тис. разів поцілили по цивільних об’єктах в Україні та трохи більш як 300 – по військових. Внаслідок цих атак зафіксовано пошкодження або руйнування понад 27 600 об’єктів цивільної інфраструктури, у тому числі близько 22 тис. житлових будинків, доріг і мостів, понад 1 400 навчальних та 230 медичних закладів, 2 400 водопроводів та електромереж, а також понад 300 культурних і релігійних об’єктів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у світі стартувала кампанія під назвами #terroRussia та #russiaIsATerrorisState, ціллю якої є визнання рф державою-терористом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-