У кремлі усвідомлюють свою причетність до звірств і злочинів в Україні - США в ОБСЄ

У кремлі усвідомлюють свою причетність до звірств і злочинів в Україні - США в ОБСЄ

Укрінформ
Вище російське керівництво цілком усвідомлює, які злочини війська рф чинять в Україні, тож кожен у цьому ланцюгу – до найвищої ланки включно – нестиме відповідальність за ці дії.

Про це заявив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу для іноземних журналістів постійний представник США при ОБСЄ посол Майкл Карпентер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Більша частина російського керівництва має бути обізнана з тим, що сталося»,- зауважив представник США у відповідь на запитання, чи знають у кремлі про звірства й злочини, які російські сили чинять в Україні.

Посол підкреслив, що про це постійно повідомляють медіа, крім того, на це звертається увага у другому звіті московського механізму ОБСЄ, який був оприлюднений напередодні та детально висвітлений західними ЗМІ.

Читайте також: В ОБСЄ 46 країн висловили підтримку Україні після звіту «московського механізму»

«Звісно, я не можу сказати про те, які факти доповідаються президентові путіну і в яких фактах він обізнаний. Однак я зазначу, і це дуже важливо, що кожен (відповідальний за злочини – ред.) на всіх рівнях командного ланцюга буде притягнутий до відповідальності», - підкреслив постпред США при ОБСЄ.

Водночас у контексті обізнаності персонально путіна посол нагадав, що кремлівський лідер особисто нагородив підрозділ, який брав участь у безчинствах в Бучі, присвоївши йому «гвардійський» статус.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: Сподіваємося, що HIMARS в Україні переломлять ситуацію на полі бою

«Тож важко уявити, що тоді, коли це сталося у квітні, російське керівництво не знало про звинувачення щодо цих підрозділів», - зауважив американський високопоставлений дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, другий звіт так званого московського механізму ОБСЄ задокументував вчинені російською стороною порушення, які підпадають під визначення і можуть бути кваліфіковані як воєнні злочини та злочини проти людства. У цьому зв’язку щонайменше 46 країн Організації заявили про підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-