Штати в ОБСЄ: Сподіваємося, що HIMARS в Україні переломлять ситуацію на полі бою

Штати в ОБСЄ: Сподіваємося, що HIMARS в Україні переломлять ситуацію на полі бою

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що Україна успішно використовує HIMARS для захисту від російського агресора, та сподіваються, що ці артилерійські системи переломлять ситуацію на полі бою.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив очільник місії США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради цієї організації у Відні.

"У новинах багато обговорюється надання HIMARS (High-Mobility Artillery Rocket Systems). Це високоточні артилерійські системи, які Україна успішно використовує для захисту від агресора. Як заявив міністр оборони України, HIMARS – це "переломний момент на полі бою". Ми, звичайно, на це сподіваємося", - сказав він.

Читайте також: За тиждень HIMARS завдали 50 ударів без жодного промаху – Арестович

Американський посол зазначив, що США продовжують надавати військову допомогу нашій країні, оскільки розуміють, що "вона має вирішальне значення для перемоги України". Він поінформував, що з початку російського вторгнення загальна військова підтримка України з боку Сполучених Штатів сягнула 7,32 млрд доларів.

Карпентер додав, що США та партнери продовжать надавати гуманітарну, економічну та безпекову допомогу, необхідну Україні для захисту від варварської агресії росії.

Читайте також: Генштаб подякував США за постачання ще чотирьох систем HIMARS

Як повідомлялося, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що американські системи HIMARS вже зробили "величезну зміну на полі бою". За словами міністра, надання Україні більшої кількості цих систем, а також боєприпасів та обладнання збільшать силу України та допоможуть "демілітаризувати терористичну державу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-