Звіт ОБСЄ про воєнні злочини в Україні викликає тривогу - МЗС Франції

Звіт ОБСЄ про воєнні злочини в Україні викликає тривогу - МЗС Франції

Укрінформ
Факти, викладені у звіті ОБСЄ стосовно воєнних злочинів, скоєних в Україні під час російської воєнної агресії, викликають особливу тривогу.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Франції, передає Укрінформ.

Зазначається, що Франція вітає публікацію Організацією з безпеки та співробітництва в Європі другої доповіді незалежних експертів про порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини, про воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені в Україні з 1 квітня до 25 червня 2022 року в рамках так званого московського механізму. Цей звіт ініціювали 45 країн, у тому числі Франція, після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

“Франція з глибоким занепокоєнням взяла до відома висновки цієї доповіді, в якій висвітлюються чіткі моделі серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, пов’язані в основному з російськими збройними силами”, - зазначають в МЗС.

Читайте також: Страти, тортури та депортації: опублікований меморандум Комісара РЄ про наслідки війни в Україні

Указується, що факти, викладені у звіті, викликають особливу тривогу, зокрема щодо звинувачень у створенні російською федерацією “фільтраційних центрів” та передачі ув’язнених до “сепаратистських утворень Донецька та Луганська“, де їм загрожує смерть.

МЗС підкреслює, що Франція залишається рішуче відданою Україні та українцям, своїм міжнародним партнерам і міжнародним судам у боротьбі з безкарністю винних в цих злочинах. Висновки звіту будуть використані у поточних розслідуваннях з метою офіційного встановлення юридичної та політичної відповідальності за порушення, скоєні на території України.

Читайте також: Зеленський: Винні у злочинах проти українців не повинні ховатися за «імунітетом посадових осіб»

Як повідомляв Укрінформ, в ОБСЄ 46 країн заявили про підтримку України на тлі публікації другого звіту так званого московського механізму Організації, у якому задокументовано вчинені під час агресії рф порушення, які можуть бути кваліфіковані як воєнні злочини та злочини проти людяності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-