Президент Австрії вважає необхідним надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС

Президент Австрії вважає необхідним надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС

Укрінформ
Українці прагнуть приєднатися до європейської спільноти не через війну, а тому, що поділяють цінності й принципи Європейського Союзу.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час зустрічі з Президентом Республіки Австрія Александром ван дер Белленом у Відні, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу українського парламенту.

Сторони обговорили перспективу надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Спікер у цьому контексті запевнив Президента Австрії, що українці розуміють усі складнощі подальшого шляху і готові працювати над виконанням Копенгагенських критеріїв.

«Вони будуть працювати над цим не гірше, ніж вміють захищати і тримати оборону від російської федерації», – запевнив Стефанчук.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС: Австрія визначиться щодо України, коли буде рішення Єврокомісії

Він також висловив вдячність австрійському народу за високий рівень підтримки, наданий нашій країні, та наголосив на спільних речах, що пов’язують Україну та Австрію – «історичних, культурних та емоційних».

Своєю чергою Президент Австрії зазначив, що шість країн вже отримали статус кандидата, проте досі не набули членства у ЄС, і у зв’язку з цим висловив думку, що Євросоюз має «серйозно переглянути процедуру вступу в ЄС», адже діюча процедура є «бюрократичною та занадто складною».

Водночас він висловив переконання, що Україна належить до Європи, і це не викликає сумніву.

«З огляду на події новітньої історії України, я вважаю надання статусу кандидата Україні корисним і необхідним, також це відповідний сигнал в сторону росії», –сказав Александр ван дер Беллен.

Читайте також: В ОП розраховують, що Данія підтримає надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу

Голова Верховної Ради передав Президентові та його дружині малюнки українських дітей з тим, щоби «завжди залишалася згадка про українське майбутнє, яке хоче бачити свій дім у спільній Європі».

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 14-15 червня перебуває з робочим візитом у Відні, щоб заручитися підтримкою Австрії у наданні Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-