Статус кандидата в ЄС: Австрія визначиться щодо України, коли буде рішення Єврокомісії

Статус кандидата в ЄС: Австрія визначиться щодо України, коли буде рішення Єврокомісії

Оновлено
Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що Україна є частиною Європи та запевнив у продовженні її підтримки.

Як передає Укрінформ, про це Негаммер написав у Твіттері за результатами зустрічі з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком у вівторок у Відні.

"Дякую Руслану Стефанчуку за відкриту розмову. Ми обмінялися думками щодо розвитку поточних подій. Я наголосив: Україна є частиною Європи – ми й надалі допомагатимемо, чим зможемо! Проте прогрес у процесі вступу до ЄС передбачає виконання існуючих критеріїв", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Європа зараз на другому етапі гібридної війни, яку веде рф – Стефанчук у парламенті Австрії

Прессекретар федеральної канцелярії зазначив Австрійському агентству преси (АРА), що під час зустрічі канцлер заявив, що у питанні можливого статусу України як кандидата в ЄС "мають виконувати ті ж критерії, що й для інших претендентів". "У розмові з українським гостем також було наголошено на важливості прогресу в процесі вступу країн Західних Балкан. Перш ніж зайняти позицію з цього питання, Австрія має в будь-якому випадку дочекатися конкретних рекомендацій Єврокомісії щодо статусу кандидата, які мають бути оголошені в п’ятницю", - йдеться у повідомленні АРА.

Читайте також: У Німеччині прихильників членства України в ЄС більше, ніж противників

Україна чітко розуміє, що статус кандидата — це початкова та відправна точка подальшого складного шляху щодо набуття повноцінного членства. На цьому наголосив Руслан Стефанчук під час робочої зустрічі з Карлом Негаммером, йдеться у повідомленні пресслужби Верховної Ради.

Стефанчук акцентував увагу на аграрних можливостях України, відкритому ринку землі, особливому географічному розташуванню, логістичних маршрутах і потужних ІТ-розробках.

«Україна може стати фактично для світу тим, чим стала Америка, коли її відкрили. Це певна «терра інкогніта», яку нам ще треба разом всім освоїти. Тому запрошуємо Австрію, австрійський ринок долучитися до таких інвестицій, і разом зробимо ще краще. Але завдання номер один — завершити цю війну», — наголосив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розпочав робочий візит до Відня, щоби заручитися підтримкою Республіки Австрія щодо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Програмою візиту 14-15 червня передбачена низка дво- та багатосторонніх зустрічей, зокрема — з федеральним президентом, федеральним канцлером, головами обох палат парламенту Республіки Австрія.

Також спікер Парламенту України виступив вівторок вранці з промовою у Національній раді Республіки Австрія. Виступ Стефанчука зустріли оплесками депутати усіх парламентських фракцій, окрім ультраправої та проросійської "Австрійської партії свободи" (FPO), представники якої проігнорували спеціальний захід з українським спікером, виступивши проти "використання парламенту як майданчика для пропаганди".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-