У Німеччині прихильників членства України в ЄС більше, ніж противників

У Німеччині прихильників членства України в ЄС більше, ніж противників

Опитування
Укрінформ
Серед громадян Німеччини майже порівну прихильників і противників вступу України до ЄС - з певною перевагою перших.

Про це свідчать дані опитування, проведеного на прохання видання Spiegel Інститутом дослідження громадської думки Civey, передає Укрінформ.

На запитання, чи підтримують вони вступ України до ЄС, 45 відсотків респондентів відповіли так або скоріше так. Водночас 42 відсотки висловилися проти. Ще 13 відсотків опитаних не визначилися.

Характерно, що східні німці більш критично ставляться до надання членства Україні в Євросоюзі. Якщо в західних землях перспективу оцінюють як позитивну 49 відсотків, на сході таких лише 29 відсотків. Відповідно в колишній ФРН 37 відсотків опитаних висловилися проти, на теренах колишньої НДР - 60 відсотків.

За даними опитування, сприйняття потенційного вступу України до ЄС також різниться залежно від партійної прихильності: найбільше Україну підтримують в її євроінтеграційних прагненнях люди із «зеленого» середовища, тоді як прихильники правопопулістської «Альтернативи для Німеччини» здебільшого виступають проти.

Читайте також: Україна готувалася до членства в ЄС задовго до російського вторгнення – Боррель

Як повідомлялося, у суботу президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн після перемовин з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві повідомила, що Єврокомісія завершить обговорення висновку щодо статусу кандидата у члени ЄС для України до кінця нового тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-