Україна готувалася до членства в ЄС задовго до російського вторгнення – Боррель

Україна готувалася до членства в ЄС задовго до російського вторгнення – Боррель

Укрінформ
Україна проводила реформи та підготовку до членства в ЄС задовго до російського вторгнення, тому ЄС може відкрити перспективу такого членства для країни, що є близькою за цінностями, історією та культурою.

Про це в інтерв’ю французькому виданню Journal du Dimanche заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ з посиланням на сайт Європейської служби зовнішніх дій.

«Я переконаний, що Україна має європейську культуру, і що ЄС може розширюватися. Україна, зі своїми цінностями, культурою і історією, готувалася одного дня приєднатися до Європи шляхом реформ, до того, як вдерлася росія. Десять років тому у Салоніках ми пообіцяли європейське майбутнє Західним Балканам. Деякі з них досягнуть успіху, деякі – ні. Що станеться, якщо ми зробимо те саме (відкриття перспективи – ред.) для України?», - зауважив Боррель.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили солідарність із Україною, надали їй політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-