Європа зараз на другому етапі гібридної війни, яку веде рф – Стефанчук у парламенті Австрії

Європа зараз на другому етапі гібридної війни, яку веде рф – Стефанчук у парламенті Австрії

Укрінформ
Надання Україні статусу кандидата в ЄС стане великим мотиваційним чинником для українців у подальшому спротиві заради перемоги у розв’язаній росією війні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у вівторок під час виступу у Національній раді Австрії.

"Рішення, яке буде прийматися у червні – це важливий історичний і політичний меседж. Для українців позитивне рішення може стати великою мотивацією для подальшого спротиву та для перемоги у війні на користь миру. Тому що у разі позитивного рішення кожен українець, який боронить свою землю, який знаходиться за межами нашої держави, він почує від Європи велике мотиваційне "так". Якщо ж рішення буде іншим, то цей сигнал піде не в Україну – він піде путіну, сигналізуючи про те, що можна рухатися далі", - заявив Стефанчук.

При цьому, спікер ВРУ вказав на чітке розуміння українцями того, що наразі йдеться лише про статус кандидата, однак надання цього статусу є важливим вихідним пунктом , "від якого ми далі будемо чесно торувати наш шлях до повноцінного членства". "Ми не потребуємо ніяких поблажок, ми не потребуємо ніяких особливих статусів. Ми будемо чесно виконувати Копенгагенські критерії для того, щоб отримати повноцінне членство у Європейському Союзі", - заявив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук закликав бельгійський парламент підтримати євроінтеграцію України

Глава українського парламенту вказав на те, що "українці, вочевидь, є найбільшими фанатами Європейського Союзу – тому що 91% українців вболівають за те, щоб продовжити своє майбутнє членство у великій європейській сім’ї". Він також зазначив, що таке ж ставлення є серед громадян країн-членів ЄС, оскільки "66% громадян ЄС також хочуть бачити українців у складі єдиної європейської сім’ї. З огляду на це парламентарії мають "реагувати належним чином на очікуванні своїх громадян".

Окремо Стефанчук звернув увагу австрійських депутатів на те, що війна не знаходиться "десь далеко", адже росія веде гібридні війни, які складається з трьох етапів. І Європа наразі перебуває на другому з цих трьох етапів.

"Першим етапом є коли в країну проникають інформаційні щупальця росії, наповнюючи цю країну пропагандою та дезінформацією. Другий етап – вона заводить туди свої економічні інтереси, через свої енергоносії, через купівлю політиків. І тільки на третьому етапі вона заводить в країну танки. Україна зараз знаходиться на третьому етапі цієї війни. Але будьмо чесними: Європа знаходиться зараз на другому етапі, і ніхто не знає, коли цей третій етап розпочнеться", - заявив Стефанчук.

Читайте також: Лідери країн ЄС наразі не мають аргументів для відмови Україні у кандидатстві – ОП

Він наголосив на важливості спрямування спільних зусиль для того, щоб зламати плани путіна. Крім того, голова парламенту України підкреслив, що питання звільнення захоплених агресором українських земель для України є безкомпромісним.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розпочав робочий візит до Відня, щоби заручитися підтримкою Республіки Австрія щодо надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Програмою візиту 14-15 червня передбачена низка дво- та багатосторонніх зустрічей, зокрема — з федеральним президентом, федеральним канцлером, головами обох палат парламенту Республіки Австрія.

Також спікер Парламенту України виступив у вівторок вранці перед Національною радою Республіки Австрія. Виступ Стефанчука зустріли оплесками депутати усіх парламентських фракцій, окрім ультраправої та проросійської "Австрійської партії свободи" (FPO), представники якої проігнорували спеціальний захід з українським спікером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-