Лідери країн ЄС наразі не мають аргументів для відмови Україні у кандидатстві – ОП

Лідери країн ЄС наразі не мають аргументів для відмови Україні у кандидатстві – ОП

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква вважає, що нині у жодного лідера країн Європейського Союзу немає реальних аргументів того, чому Україні варто відмовити у наданні статусу кандидата у члени ЄС, натомість є дискусії щодо швидкості ухвалення такого рішення.

Про це він сказав під час телемарафону, передає Укрінформ.

«Ми, до речі, не чуємо жодного аргументу від жодного лідера про те, чому цей статус не можна надати. Немає раціональних аргументів. Є дискусії, на жаль, щодо часу та швидкості ухвалення такого рішення, але час ще залишається і ми будемо наполегливо працювати», - сказав Жовква.

За його словами, оскільки часто такі рішення лідери ухвалюють, спираючись на позиції своїх парламентів, Україна найближчим часом буде продовжувати зустрічі із представниками цих парламентів, аби переконати їх підтримати нашу державу у цьому питанні.

У травні Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та його заступники здійснювали робочі поїздки до країн Європейського Союзу, щоб заручитися там підтримкою щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Синхронно працюють з візитами урядова група на чолі з Офісом віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та група Офісу Президента.

Як повідомлялося, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд думки Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення про надання їй статусу країни-кандидата.

Читайте також: Жовква – про «фон» навколо членства в ЄС: Нам важлива дискусія лідерів саме на саміті 23-24 червня

9 травня Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

18 квітня Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Президент Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-