Потрібно переглянути право вето в Раді безпеки ООН – Кондратюк

Потрібно переглянути право вето в Раді безпеки ООН – Кондратюк

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк під час ХХХІІІ конференції "Європа Карпат" у польському місті Красічин заявила, що в України немає часу на очікування допомоги й рішень від міжнародної спільноти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ВР.

"Потрібно переглянути право вето в Раді безпеки ООН та при ухваленні рішень щодо розширення Євросоюзу", - наголосила Кондратюк.

Віцеспікерка зазначила, що Україна очікує на винятково позитивне рішення щодо надання їй статусу кандидата у члени Європейського Союзу на саміті 23-24 червня, "бо скільки ще ми, українці й сталеві, незламні захисники "Азовсталі" та наші Збройні сили України, маємо доводити, що гідні бути європейцями, захищаючи кордони і мирне небо вільної Європи".

Читайте також: Кондратюк подякувала парламенту Естонії за всі рішення, ухвалені на підтримку України

Вона також подякувала Польщі, яка з перших днів масштабного вторгнення прихистила мільйони українців.

"Польща продемонструвала, що між нашими країнами й народами дійсно немає жодних кордонів", - зауважила Кондратюк та додала, що Верховна Рада високо цінує співпрацю з польським Сеймом і на рівні Парламентської асамблеї Україна-Польща.

Читайте також: Рада наполягає на виключенні росії з усіх міжнародних організацій - Кондратюк

"Ми постійно відчуваємо цю підтримку та готовність допомагати", - підкреслила віцеспікерка.

Під час свого виступу Кондратюк акцентувала увагу на тому, що в України немає часу на очікування допомоги й рішень, які європейська та міжнародна спільнота мають невідкладно ухвалити.

Читайте також: росію потрібно позбавити права вето в Радбезі ООН: Єрмак про обстріл під час візиту Гутерреша

За Україні вже сьогодні потрібна наступальна зброя, яка дозволить перемогти рф на полі бою й примусити її виплатити репарації на відбудову, наголосила вона, зауваживши, що збитки від російської агресії вже сягнули 600 мільярдів доларів.

"Водночас розраховуємо на активну участь європейських країн, зокрема і Польщі, у відбудові нашої країни. Вдячні за проведену у Варшаві конференцію, яка зібрала 6,5 мільярда доларів. Віримо, що це лише початок", - зазначила Кондратюк.

Читайте також: росія дискредитує всі міжнародні інституції, в яких бере участь - Зеленський

"Маємо разом перемогти та добитися невідворотного покарання міжнародним трибуналом воєнних злочинців із рф і тих, хто вчиняє геноцид Українського народу", - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня Кондратюк виступила в парламенті Естонії, де подякувала за всі рішення, ухвалені на підтримку України, зокрема за визнання геноциду українського народу, який вчиняє рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-