Кондратюк подякувала парламенту Естонії за всі рішення, ухвалені на підтримку України

Кондратюк подякувала парламенту Естонії за всі рішення, ухвалені на підтримку України

Фото
Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк від імені українського парламенту подякувала естонському парламенту за всі рішення, ухвалені на підтримку України, у тому числі - визнання геноциду українського народу, який вчиняє рф.

Як передає Укрінформ, про це вона зазначила у Фейсбуці, інформуючи про перебіг свого візиту до Естонії.

Зокрема, Кондратюк повідомила, що розпочала візит з робочої зустрічі із справжнім другом України, спікером Рійгікогу Естонії Юрі Ратас.

“Подякувала за його особистий внесок у ініціювання візитів солідарності керівництва парламентів Балтійських країн в Україну у перший місяць масштабного російського вторгнення. Від імені Верховної Ради висловила вдячність естонському парламенту за усі рішення, прийняті на підтримку України, у т.ч. визнання геноциду Українського народу, який вчиняє рф”, - сказала Кондратюк.

Також парламентарка звернулася до спікера Парламенту Естонії з проханням адвокувати якнайскоріше надання Україні статуту кандидата у члени ЄС вже у червні цього року, “адже йдеться не лише про те, що Україна захищає свободу і безпеку Європи, йдеться про справедливість для Українського народу”.

За словами Кондратюк, Ратас запевнив, що окремо звернеться до усіх керівників парламентів країн ЄС, щоб вони зробили усе можливе для позитивного рішення з цього питання на рівні своїх парламентів.

“Він також наголосив, що Естонія вже надала значну військову та гуманітарну підтримку Україні і не збирається на цьому зупинятися. З вдячністю за цю підтримку, окремо наголосила, що Україна сьогодні потребує саме наступальної зброї”, - розповіла заступниця голови ВР.

Також вона повідомила, що спікер Рійгікогу висловив захоплення мужністю та стійкістю українців, які об'єднали увесь демократичний світ, і довели, що можна успішно боротися з російською загрозою.

“Ми також обговорили надання українцям, які знайшли свій прихисток в Естонії, усього комплексу допомоги: соціальні виплати, можливість для дітей навчатися рідною мовою, психологічної підтримки та працевлаштування.

Разом з Юрі Ратосом висловили впевненість, що з такими вірними друзями та союзниками, як Естонія - Україна обов'язково переможе та відносить свою територіальну цілісність”, - підсумувала Кондратюк.

Читайте також: Кондратюк обговорила в Ризі співпрацю в міжнародних групах задля вступу України в ЄС

Як повідомлялося, Олена Кондратюк 12 травня виступила в Парламенті Естонії, де перебуває з робочим візитом.

Фото: Фейсбук Олена Кондратюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-