Кондратюк обговорила в Ризі співпрацю в міжнародних групах задля вступу України в ЄС

Кондратюк обговорила в Ризі співпрацю в міжнародних групах задля вступу України в ЄС

Ексклюзив
Укрінформ
Віцеспікер Верховної Ради Олена Кондратюк на зустрічі зі спікером Сейму Латвії Інарою Мурнієце обговорювала співпрацю на різних міжнародних майданчиках задля досягнення спільної мети – отримання Україною статусу кандидата в члени ЄС і вступу в Євросоюз.

Про це вона повідомила кореспондентові Укрінформу.

Робочий візит Олени Кондратюк до Латвії / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

«У нас дуже багато планів, ми обговорюємо різнорівневі зустрічі, які можемо провести. Сьогодні багато говорили (з Мурнієце, - ред.) і про співпрацю в Тримор’ї, і про Балтік+. Це все в межах великого єдиного процесу, який в нас йде до кандидатства, вступу до Європейського Союзу», — сказала Кондратюк.

Тримор'я, або також Ініціатива трьох морів (ІТМ) або Ініціатива Балтійського, Адріатичного, Чорного морів (БАЧМ) — міжнародна економічна та інфраструктурна ініціатива, що об'єднує 12 країн Європейського Союзу, розташованих у просторі між Балтійським, Чорним і Адріатичним морями.

Балтік+, або також Північно-Балтійська вісімка (NB8) – формат регіонального співробітництва, який включає Данію, Естонію, Фінляндію, Ісландію, Латвію, Литву, Норвегію та Швецію.

Читайте також: Україна запропонувала Латвії взяти участь у відновленні Бучі

У програмі візиту Кондратюк до Риги - зустрічі з президентом Егілсом Левітсом, міністром охорони здоров'я Даніелем Павлютсом, міністром освіти та науки Анітою Муйжнієце, мером Риги Мартіншем Стакісом.

Кондратюк також завітає до Ризького центру підтримки мешканців України та до Громадського центру для українців у Ризі Common Ground.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-