росія дискредитує всі міжнародні інституції, в яких бере участь - Зеленський

росія дискредитує всі міжнародні інституції, в яких бере участь - Зеленський

Укрінформ
росія у міжнародних інституціях намагається блокувати весь конструктив і поширювати брехню, аби виправдати зло, яке робить.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу.

"Рада безпеки ООН існує, а безпеки у світі не існує, ні для кого. Це точно означає, що ООН наразі не може виконувати функції, заради яких створювалась, і винна в цьому лише одна держава - росія, яка дискредитує і ООН, і всі інші міжнародні інституції, в роботі яких досі бере участь", - сказав Зеленський.

Він додав, що росія намагається заблокувати усе конструктивне у міжнародних інституціях і використовувати глобальну архітектуру заради того, щоб поширювати брехню, виправдовувати зло, яке чинить.

Читайте також: Росія хоче знищити можливість жити без диктатури – Зеленський

Як повідомлялося, Велика Британія, яка головує у квітні в Радбезі ООН, скликала 5 квітня засідання РБ для обговорення масових убивств, учинених збройними силами рф під час окупації Бучі.

Зеленський у виступі на цьому засіданні повідомив, що Україна готова надати майданчик для одного з головних офісів оновленої системи безпеки Організації Об’єднаних Націй. Він зауважив, що офіс може спеціалізуватися на превентивних заходах підтримання миру. За його словами, світ має справу з "державою, яка перетворює право вето в Раді Безпеки ООН на право смерті, яка підриває всю архітектуру глобальної безпеки, яка дозволяє злу бути безкарним".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-