Росія хоче знищити можливість жити без диктатури – Зеленський

Росія хоче знищити можливість жити без диктатури – Зеленський

Відео
Укрінформ
Однією з цілей російського вторгнення в Україну є знищення можливості жити без диктатури та державного насильства.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у зверненні до Генеральних кортесів Іспанії (парламенту Іспанії), передає кореспондент Укрінформу.

«Для чого росія прийшла до нас, у наш дім, в Україну? Що саме повинна знищити російська зброя? Не просто наших людей, не просто будь-яку основу мирного життя, а і можливість жити без диктатури. Можливість жити без державного насильства. Можливість бути стійкою, відкритою демократією. Можливість мирного співжиття різних релігій, різних спільнот», - сказав Зеленський.

За його словами, росія прагне зробити так, аби в усьому регіоні домінував тільки один порядок – тиранічний.

«Щоб будь-яка різноманітність була знищена. Щоб було неможливо знаходити спільну мову і компроміси між різними спільнотами. Саме так це є зараз у росії. Саме так вона хоче зробити в Україні. А потім - і в усьому регіоні Східної та Центральної Європи», - наголосив Президент.

Читайте також: Світ побачив злочини росіян у Бучі, але таких міст в Україні багато – Зеленський в РБ ООН

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-