Світ побачив злочини росіян у Бучі, але таких міст в Україні багато – Зеленський в РБ ООН

Світ побачив злочини росіян у Бучі, але таких міст в Україні багато – Зеленський в РБ ООН

Укрінформ
Світ побачив, що російські військові зробили у Бучі, але таких міст в Україні багато.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив Президент України Володимир Зеленський, виступаючи у вівторок на засіданні Ради Безпеки ООН з приводу масових убивств, учинених російською армією у Бучі.

«Масові вбивства в місті Буча – це лише один, на жаль, із багатьох приклад того, що здійснюється окупантами на нашій землі протягом уже 41 дня. А є ще багато інших таких міст, про які світу ще тільки доведеться дізнатися: Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів, Охтирка, Бородянка та десятки українських громад», - зазначив Президент.

За його словами, російські військові розшукували й цілеспрямовано вбивали кожного, хто служив нашій державі, убивали цілі родини – дорослих і дітей.

Людей убивали пострілом у потилицю або в око після катувань, розстрілювали просто на вулицях, кидали в колодязі, щоб вони там загинули у стражданнях, вбивали у квартирах, будинках, підриваючи грантами, давили танками в автівках посеред дороги –заради задоволення, відрізали кінцівки, перерізали горло, ґвалтували і вбивали на очах дітей, сказав Зеленський.

«Це робить постійний член Ради Безпеки ООН», - зауважив він.

Унаслідок дій росії на території України скоються найстрашніші воєнні злочини за весь час після завершення Другої світової війни, зазначив Президент.

«Російські війська свідомо знищують на попіл українські міста артилерійськими, авіаційними ударами, свідомо блокують міста, створюючи в них масовий голод, свідомо розстрілюють колони цивільних на дорогах, які намагаються просто врятуватися з території воєнних дій. Свідомо підривають навіть укриття, у яких ховаються мирні люди від авіаційних ударів. Свідомо створюють на тимчасово окупованих територіях такі умови, щоб там було вбито якнайбільше цивільних людей», - підкреслив він.

Членам Ради Безпеки ООН було продемонстровано відеокадри звірств російських військ у Бучі.

Читайте також: Зеленський пропонує створити в Києві офіс ООН щодо підтримання миру

Як повідомлялося, Велика Британія, яка головує у квітні в Радбезі ООН, скликала 5 квітня засідання РБ для обгорнення масових убивств, учинених збройними силами рф у Бучі під час її окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-