Рада наполягає на виключенні росії з усіх міжнародних організацій - Кондратюк

Рада наполягає на виключенні росії з усіх міжнародних організацій - Кондратюк

Укрінформ
Верховна Рада України наполягає на тому, щоб росію, як країну-терориста, виключили з усіх міжнародних та міжпарламентських організацій.

Про це повідомила у Фейсбуці заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, передає Укрінформ.

Зокрема, вона нагадала, що дипломатам і урядовцям росії та білорусі заборонено вхід до приміщення Європейського парламенту.

Вона процитувала слова президентки Європарламенту Роберти Мецоли: “У будинку демократії немає місця для тих, хто прагне зруйнувати демократичний порядок”.

“Дякуємо за позицію, пані Роберто! Верховна Рада України наполягає на тому, щоб росії вказали на вихід, як країні-терористу, та виключили її з усіх міжнародних і міжпарламентських організацій”, - додала Кондратюк.

Як повідомлялося, Європарламент 18 березня заборонив дипломатам та держслужбовцям рф і білорусі вхід до своїх будівель у Брюсселі та Страсбурзі.

Президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-