Зеленський запропонував Нідерландам і Німеччині долучитися до відбудови України

Зеленський запропонував Нідерландам і Німеччині долучитися до відбудови України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із міністрами закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок і Нідерландів Вопке Гукстрою подальшу практичну підтримку України з боку цих країн у боротьбі з російською агресією, зокрема у сфері оборони.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Ми маємо досягти перемоги в боротьбі за спільні цінності. Саме спільними зусиллями з європейськими партнерами, європейською родиною ми можемо перемогти. Захистити наших громадян, наші території», – сказав Зеленський на зустрічі у Києві.

Він відзначив чітку позицію Нідерландів і Німеччини у питанні посилення санкцій ЄС проти рф та висловив сподівання, що шостий пакет санкцій ЄС щодо росії, який містить нафтове ембарго, буде невідкладно схвалений.

Читайте також: росія не дає згоди на жоден варіант порятунку захисників Маріуполя - Зеленський

Під час зустрічі відбувся предметний обмін думками з питань європейської інтеграції України. Зеленський подякував за високий рівень суспільної підтримки в Нідерландах та Німеччині членства України в ЄС і наголосив, що невідкладне надання статусу кандидата на членство стане визнанням внеску нашої держави та українців у захист європейських цінностей.

Читайте також: Німеччина надасть повну підтримку Україні у розкритті воєнних злочинів рф - Бербок

Співрозмовники також обговорили питання економічної підтримки України в умовах російської агресії. Президент запропонував Нідерландам і Німеччині долучитися до відбудови України, зокрема в межах ініціативи щодо патронату над регіонами чи секторами економіки.

Глава держави окремо наголосив на важливості розробки міжнародного плану повоєнного відновлення України на кшталт Плану Маршалла.

Читайте також: Зеленський закликав G7 надати Україні системи залпового вогню та іншу необхідну зброю

Зеленський високо оцінив усебічну підтримку, яку Нідерланди та Німеччина надають Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ.

«Особисті візити до Києва – важливий жест солідарності з Україною з боку ваших держав – наших союзників і партнерів», – наголосив він.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ Нідерландів та Німеччини Вопке Гукстра й Анналена Бербок 10 травня перебувають в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-