Зеленський закликав G7 надати Україні системи залпового вогню та іншу необхідну зброю

Зеленський закликав G7 надати Україні системи залпового вогню та іншу необхідну зброю

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав лідерів країн Групи семи надати Україні конкретні види системи залпового вогню та інші запитувані озброєння.

Про це він заявив під час виступу на онлайн-зустрічі G7, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Я вдячний вам за оборонну допомогу, яку ми вже отримали. Бо як і у час Другої світової війни, доля свободи вирішується на полі бою. Отже, Україна має отримати всю ту зброю і все те оборонне обладнання, яке дозволить перемогти тиранію. Зокрема, ракетні системи залпового вогню M142 HIMARS і М270 MLRS та інші озброєння, які Україна запитувала у ваших потужних держав», - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський на саміті G7 запропонував п’ять інструментів для підтримки України

За його словами, якби в українців була ця зброя, вдалося б врятувати багатьох людей.

Зеленський також повідомив G7 про те, що в суботу у селищі Білогорівка Луганської області внаслідок влучання російської бомби були вбиті близько 60 мирних людей, які ховалися від обстрілів у будівлі школи.

«Робити таке – це наслідувати саме те зло, яке несли Європі нацисти. Ракетні удари по Одесі та інших наших містах – це наслідування того, як нацисти намагалися бомбардувати та бомбардуванням знищити міста Європи», - підкреслив Глава держави.

Читайте також: Шмигаль закликав Норвегію допомогти Україні розблокувати морські порти

Він зазначив, що депортація в росію понад 500 тисяч українців і так звані "фільтраційні табори", які російські війська створили на окупованій території України, – це наслідування депортацій і концентраційних таборів, які нацисти робили в Європі.

«Щодня наші люди бачать і гинуть від того, що повинно було залишитись у далекому минулому. Що точно не мало повернутись в Європу через 77 років. Але, на жаль, я констатую: це повернулося», - наголосив Зеленський.

Читайте також: «Азов» у боях за Маріуполь знищив близько 2500 вояків рф і понад 60 танків

Як повідомлялося, у неділю лідери країн G7 провели онлайн-зустріч за участю Президента Володимира Зеленського й за підсумками видали спільну заяву, в якій зобов’язалися продовжувати оборонну, економічну й гуманітарну підтримку України, посилювати тиск на росію та об’єднуватися задля перемоги свободи в Європі та світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-