Зеленський на саміті G7 запропонував п’ять інструментів для підтримки України

Зеленський на саміті G7 запропонував п’ять інструментів для підтримки України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає зустріч із лідерами країн Групи семи доказом налаштованості вільного світу на перемогу у боротьбі за свободу і демократію та запропонував на саміті п’ять інструментів, необхідних для підтримки України.

Про це він сказав під час спільної з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вважаю, що такий саміт саме сьогодні за участю України є доказом того, що вільний світ налаштований не тільки на те, щоб захищати свободу, а й здобути перемогу, як і 77 років тому», - підкреслив Зеленський.

Він нагадав, що на зустрічі було погоджено спеціальну декларацію, яка, за словами Президента, зафіксувала «історичне значення нашої солідарності та готовність працювати разом, доки не відновимо безпеку і силу міжнародного права для нашої країни та для всієї Європи».

Читайте також: Санкції проти рф та зброя для України: Зеленський зустрівся зі спікером парламенту Норвегії

«На зустрічі запропонував від імені України конкретні інструменти, які потрібні зараз для нашої держави, потрібні для всіх у світі, хто так само, якіі ми, цінує свободу, демократію і незалежність», - зазначив Зеленський.

Першим таким інструментом він назвав нові кроки в оборонній підтримці України, наголосивши, що на полі бою вирішується доля свободи в Європі.

Глава держави також наголосив на необхідності нових санкцій проти росії, оскільки війна на українській землі триває, і це означає, що санкційних обмежень недостатньо.

За словами Зеленського, на зустрічі він також порушив питання фінансової підтримки України під час війни й відновлення після її завершення.

Крім того, Зеленський запропонував усім державам Групи семи долучитися до відновлення України, використовуючи формат шефства над конкретними містами, містечками, регіонами, галузями, які постраждали від російського вторгнення.

Читайте також: Зеленський обговорив з президенткою Бундестагу оборонну підтримку України

«Саме такий формат може дати максимальну ефективність для відновлення й створить нові економічні й технологічні зв’язки всередині демократичного світу», - переконаний Президент.

Щодо п’ятого інструмента, він запропонував об’єднати зусилля, аби гарантувати стабільність глобальному продовольчому ринку.

«Я вдячний лідерам Групи семи за сьогоднішню зустріч, за готовність працювати спільно для захисту і посилення у світі свободи та демократії», - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, 8 травня лідери країн G7 провели онлайн-зустріч за участю Президента Володимира Зеленського й за підсумками видали спільну заяву, в якій зобов’язалися продовжувати оборонну, економічну й гуманітарну підтримку України, посилювати тиск на росію та об’єднуватися разом задля перемоги свободи в Європі та світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-