«Азов» у боях за Маріуполь знищив близько 2500 вояків рф і понад 60 танків

«Азов» у боях за Маріуполь знищив близько 2500 вояків рф і понад 60 танків

Укрінформ
Бійці полку «Азов» продовжуватимуть боротьбу проти загарбників і не розглядають варіанти скласти зброю, здатися в полон або втекти.

Про це заявив офіцер управління розвідки полку «Азов» Ілля Самойленко на брифінгу з маріупольського заводу «Азовсталь», якого цитує «Громадське», передає Укрінформ.

«Перший варіант: можна відкласти зброю і чекати на кінець. Це буде повільна смерть від голоду або швидка від бомб», - сказав Самойленко.

За його словами, другий варіант - спробувати втекти, але, на думку бійців, це боягузтво. «Думати лише про власне життя, а не про обов'язок та присягу. Саме таке відбулося з командиром морпіхів 36-ї бригади Володимиром Баранюком — він відмовився виконувати наказ і спробував втекти з міста з невеликою групою танків і броньованих машин. Такий варіант може призвести до смерті: одна людина загинула», - сказав Самойленко.

Читайте також: Захисники «Азовсталі» використали ресурси для ефективної оборони, але мають їжу, воду і зброю

Він зазначив, що третій варіант - здатися в полон - "азовці" вважають неприйнятним для себе та не мають наміру робити такий «подарунок ворогові».

«Четвертий варіант — єдиний спосіб, який гарантує життя, за яке не буде соромно, — це триматися і боротися», - сказав офіцер управління розвідки «Азова».

Читайте також: Дружина командира «Азова» закликала підписувати петицію про евакуацію бійців з Маріуполя

Самойленко повідомив, що бійці «Азова» з 24 лютого по 15 квітня знищили в Маріуполі близько 2,5 тисячі російських військових та поранили 5 тисяч загарбників, що становить понад 15% військових втрат їхньої армії. Також знищили понад 60 танків і пошкодили ще 30, а ще — 10% артилерійських систем окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка закликала підписувати петицію про евакуацію бійців з Маріуполя за процедурою "екстракшн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-