Шостий пакет санкцій проти рф не буде останнім - Жовква

Шостий пакет санкцій проти рф не буде останнім - Жовква

Укрінформ
В Офісі Президента впевнені, що шостий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії має обов'язково містити нафтове ембарго.

Про це заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шостий пакет без нафтового ембарго непотрібний буде Україні, тому що це одна з основних санкцій, яка має бути запроваджена вже сьогодні, і вона дійсно має давати миттєвий результат", - сказав Жовква.

За його словами, є певні країни, які не підтримують відмову від російської нафти, але з ними постійно ведуться перемовини та дискусії.

Читайте також: Україна може відбити наступ росіян на сході, якщо матиме важке озброєння - Жовква

Також Жовква зазначив, що шостий пакет санкцій точно не буде останнім, бо є й інші санкції, яких потребує Україна для послаблення рф.

Як повідомлялося, у Європейському Союзі мають намір запропонувати виняток щодо нафтових поставок з рф і надати Угорщині, Словаччині та Чехії можливість зберегти імпорт російської нафти до 2024 року. Решта членів ЄС, як очікується, повинні відмовитися від імпорту до кінця цього року. Однак Угорщину не влаштовує і така пропозиція, вона продовжує блокувати пакет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-