Україна може відбити наступ росіян на сході, якщо матиме важке озброєння - Жовква

Україна може відбити наступ росіян на сході, якщо матиме важке озброєння - Жовква

Укрінформ
Україна може відбити наступ росіян на сході та перемогти війну, якщо матиме важке озброєння, в тому числі артилерійські системи, танки та бронетехніку.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в програмі «Today» на ВВС Radio 4.

Жовква наголосив, що росія вчора розпочала інтенсивні артилерійські обстріли та «концентрований наступ» на сході України, який вони планували.

За його словами, якщо Україна буде мати правильну зброю, вона зможе протистояти російському наступу і здобути перемогу в східному регіоні.

Читайте також: У Донецькій та Луганській областях ЗСУ минулої доби відбили сім ворожих атак

Заступник керівника ОП також додав, що Донбас, де відбувається наступ, символічно дуже важливий для москви, оскільки саме там росія розпочала свою агресію проти України у 2014 році, захопивши частину регіону та створивши там так звані "республіки".

Як повідомлялося, увечері 18 квітня Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська армія розпочала наступ на Донбасі, до якого довго готувалася.

Читайте також: Данілов: росіяни вже почали «кришити зуби», але цілі путіна не змінились

Як повідомлялося, в Україні триває 54-та доба повномасштабного вторгнення російської федерації, війська якої обстрілюють і знищують об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців. Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-