Україна на тлі антисемітських заяв лаврова закликає світ ще більше ізолювати рф

Україна на тлі антисемітських заяв лаврова закликає світ ще більше ізолювати рф

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило солідарність із єврейським народом на тлі антисемітських заяви глав МЗС росії сергія лаврова і закликало уряди всіх держав ще більше ізолювати рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС.

«Висловлюємо солідарність із єврейським народом. Закликаємо уряди всіх держав світу дати рішучу відповідь рф: іще більше її ізолювати, накласти ембарго на російську нафту і газ, які позбавлять російську воєнну машину фінансових ресурсів, збільшити військову, фінансову та гуманітарну допомогу для України, чий народ зараз героїчно протистоїть російському злу», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС зауважили, що антисемітські випади лаврова на адресу Президента України та євреїв є абсолютно неприйнятними.

Читайте також: Подоляк – про антисемітські заяви лаврова: рф шукає виправдання масових убивств українців

«Росія вже занадто глибоко загрузла в своїх нісенітницях, виправдовуючи варварську агресію проти України. Глава МЗС рф фактично поставив під сумнів існування не лише української нації, але й Голокосту, і свідомо образив пам'ять мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів під час Другої світової війни», - акцентували українські дипломати.

У цьому контексті у МЗС нагадали заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який заявив, що путінська росія цілеспрямовано плекає ненависть росіян до інших народів і закликав світ разом зупинити рф зараз, поки її агресивна політика не призвела до ще більш катастрофічних наслідків.

Читайте також: Кулеба відповів на слова лаврова, який порівняв Зеленського з гітлером

Як повідомлялося, лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії «Медіасет» заявив, що гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, – євреї.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що антисемітизм росії стає усе більш очевидним, неприхована агресія і неповага до історичної пам'яті цілих народів не може залишатися без відповіді.

Читайте також: Берлін відмовився коментувати «абсурд» лаврова про гітлера

Глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що вважає слова міністра закордонних справ рф сергія лаврова про те, що «найбільші антисеміти – євреї», обурливими та непробачними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-