Кулеба відповів на слова лаврова, який порівняв Зеленського з гітлером

Кулеба відповів на слова лаврова, який порівняв Зеленського з гітлером

Укрінформ
Міністр закордонних справ рф сергій лавров не зміг приховати антисемітизм російських еліт, його слова демонструють, що сучасна росія сповнена ненависті до інших народів.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив у Твітері.

“Міністр лавров не зміг приховати глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт. Його огидні коментарі образливі для Президента Зеленського, України, Ізраїля та єврейського народу. У ширшому сенсі його слова демонструють, що сучасна росія сповнена ненависті до інших народів”, - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії "Медіасет" заявив, що адольф гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї. Ізраїль висловив обурення такою заявою.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зауважив, що лавров порівнює Президента України Володимира Зеленського з гітлером, який вбив шість мільйонів євреїв.

"Так росія намагається пояснити свою нісенітницю про "денацифікацію", фактично ставлячи під сумнів існування вже не тільки української нації, але й Голокосту. Це печерний антисемітизм, який прикриває теорії змови, на яких завжди будуються диктаторські режими", - підкреслив керівник ОП.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк зазначив: "Відверті антисемітські заяви Лаврова, звинувачення євреїв у WWII й Голокості – ще одне свідчення, що саме росія є правонаступником нацистської ідеології. Намагаючись переписати історію, москва просто шукає аргументи для виправдання масових вбивств українців".

Офіційний Берлін вважає останні заяви лаврова настільки абсурдними, що їх не варто навіть коментувати, зазначив речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-