«Жахлива історична помилка»: Ізраїль відреагував на слова лаврова про євреїв

«Жахлива історична помилка»: Ізраїль відреагував на слова лаврова про євреїв

Укрінформ
Глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід вважає слова міністра закордонних справ рф сергія лаврова про те, що «найбільші антисеміти – євреї», обурливою та непробачною.

Про це Лапід написав у Твітері, передає Укрінформ.

«Висловлювання міністра закордонних справ рф лаврова не лише непробачні та обурливі – вони також є жахливою історичною помилкою. Євреї не вбивали себе під час Голокосту. Найнижчий рівень расизму щодо євреїв – це звинувачувати самих євреїв у антисемітизмі», – зауважив Лапід.

Як повідомлялося, лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії «Медіасет» заявив, що гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, – євреї.

Читайте також: Берлін відмовився коментувати «абсурд» лаврова про гітлера

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що антисемітизм росії стає усе більш очевидним, неприхована агресія і неповага до історичної пам'яті цілих народів не може залишатися без відповіді. Він зауважив, що тепер голова мзс рф сергій лавров порівнює Президента України Володимира Зеленського з гітлером, який вбив 6 мільйонів євреїв. Бо, на думку лаврова, «найзапекліші антисеміти, як правило, євреї».

Читайте також: Кулеба відповів на слова лаврова, який порівняв Зеленського з гітлером

«Так росія намагається пояснити свою нісенітницю про «денацифікацію», фактично ставлячи під сумнів існування вже не тільки української нації, але й Голокосту. Це печерний антисемітизм, який прикриває теорії змови, на яких завжди будуються диктаторські режими», – підкреслив керівник ОП.

Фото: Oliver Fitoussi/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-