Берлін відмовився коментувати «абсурд» лаврова про гітлера

Берлін відмовився коментувати «абсурд» лаврова про гітлера

Укрінформ
Офіційний Берлін вважає останні заяви російського міністра закордонних справ сергія лаврова настільки абсурдними, що їх не варто навіть коментувати.

Ставлення федерального уряду щодо порівняння лавровим політики України з нацистською Німеччиною висловив на брифінгу речник уряду Штеффен Гебештрайт, передає Укрінформ.

«російська пропаганда, в якій в цьому випадку був задіяний лавров, не потребує подальшого коментування. Це абсурдно», - заявив офіційний представник уряду ФРН.

Читайте також: У Дуди заявили: Польща не підтримає жодної мирної угоди про здачу росії території України

Як повідомляв Укрінформ, лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії «Медіасет» заявив, що гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї. Ізраїль висловив обурення такою заявою.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зауважив, що тепер голова мзс рф сергій лавров порівнює Президента України Володимира Зеленського з гітлером, який вбив шість мільйонів євреїв.

«Так росія намагається пояснити свою нісенітницю про «денацифікацію», фактично ставлячи під сумнів існування вже не тільки української нації, але й Голокосту. Це печерний антисемітизм, який прикриває теорії змови, на яких завжди будуються диктаторські режими», - підкреслив керівник ОП.

Читайте також: росіяни демонізують історію України і розганяють фейки про «бойовиків-націоналістів»

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк своєю чергою зазначив: «Відверті антисемітські заяви Лаврова, звинувачення євреїв у WWII й Голокості – ще одне свідчення, що саме росія є правонаступником нацистської ідеології. Намагаючись переписати історію, москва просто шукає аргументи для виправдання масових вбивств українців».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-