Кулеба обговорив з Боррелем наступний пакет санкцій ЄС

Кулеба обговорив з Боррелем наступний пакет санкцій ЄС

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив наступний раунд санкцій Європейського Союзу з високим представником ЄС Жозепом Боррелем.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Я розмовляв з Жозепом Боррелем про наступний раунд санкцій ЄС проти росії, який має включати нафтове ембарго. Я також наголосив, що не може бути альтернативи наданню Україні статусу кандидата в ЄС. Окрему увагу приділили подальшій безпечній евакуації з обложеного Маріуполя», - зазначив він.

Читайте також: Кулеба закликав США забезпечити максимальну лібералізацію українського експорту

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові ведуть масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Читайте також: Кулеба обговорив із главою МЗС Британії нафтове ембарго, поставки зброї та гарантії безпеки

Європейський Союз запровадив уже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження агресії.

Європейська комісія 11 квітня розпочала роботу над шостим пакетом санкцій проти рф, включаючи обмеження на експорт російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-