Кулеба обговорив із главою МЗС Британії нафтове ембарго, поставки зброї та гарантії безпеки

Кулеба обговорив із главою МЗС Британії нафтове ембарго, поставки зброї та гарантії безпеки

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив з британською колегою Ліз Трасс подальні поставки зброї Україні, повне ембарго на російську нафту та гарантії безпеки для нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері.

«У сьогоднішній телефонній розмові з Ліз Трасс обговорили подальші поставки зброї Україні і домовилися про необхідність якнайшвидшого запровадження реального ембарго на імпорт російської нафти до Європи. Реальне означає 0% і жодних сумішей. Ми також обговорили питання гарантій безпеки для України», - написав Кулеба.

Читайте також: Британія направить експертів для збору доказів воєнних злочинів рф в Україні

Як повідомлялося, Європейський Союз активно працює над шостим пакетом санкцій проти росії за війну в Україні, який може включати часткову заборону на імпорт російської нафти, а також може бути орієнтований на більшу кількість банків РФ, які будуть виключені з міжнародної платіжної системи SWIFT.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 29 квітня закликав міжнародних партнерів вирішити, які гарантії безпеки вони готові надати нашій країні у разі агресії в майбутньому.

Читайте також: Ліз Трасс: Війна в Україні – це наша війна

Президент Володимир Зеленський заявив 28 квітня, що після того, як Будапештський меморандум продемонстрував свою неефективність, Україна прагне розробити фундаментальний документ про гарантії нашої безпеки, який би забезпечував максимальний і реальний захист для нашої країни. Глава держави повідомив, що наразі проєкт документу готують на рівні радників безпеки лідерів країн, які згодом увійдуть до кола гарантів безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-