Британія направить експертів для збору доказів воєнних злочинів рф в Україні

Британія направить експертів для збору доказів воєнних злочинів рф в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що уряд країни направить групу експертів для допомоги Україні зі збором доказів воєнних злочинів російських військ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі британського уряду.

«росія принесла в Україну варварство і вчинила підлі звірства, в тому числі проти жінок. Британський досвід допоможе знайти правду і притягнути до відповідальності режим путіна. Справедливість настане», - заявила Трасс.

За її словами, команда спеціалістів надаватиме допомогу українській владі зі збором доказів та у судовому переслідуванні воєнних злочинців рф. Група включатиме експертів із сексуального насильства, пов’язаного з конфліктами.

Вони прибудуть до Польщі на початку травня і зустрінуться з міжнародними партнерами, неурядовими організаціями, біженцями та представниками української влади, щоб визначити допомогу, яку можуть надати.

Читайте також: Прокурор МКС розповів, чого чекає від розслідування воєнних злочинів в Україні

Як повідомляв Укрінформ, представник США в ОБСЄ Майкл Карпентер раніше повідомляв, що 45 держав-учасниць запустили Московський механізм ОБСЄ з метою документування та збору доказів можливих порушень прав людини, порушень міжнародного гуманітарного права, а також можливих воєнних злочинів та злочинів проти людства, скоєних на території України російськими військами за підтримки білорусі. За його словами, в рамках цього механізму будуть встановлені факти та підготовлений письмовий звіт, щоб ці факти могли надалі бути передані до інших міжнародних інституцій – зокрема Міжнародного кримінального суду та Міжнародного суду ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-