Санкції проти росії мають бути такими, щоб їх неможливо було обійти - Зеленський

Санкції проти росії мають бути такими, щоб їх неможливо було обійти - Зеленський

Укрінформ
Санкції проти росії мають бути такими, щоб обійти їх було неможливо.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час преспідходу за підсумками зустрічі з Прем'єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим, передає кореспондент Укрінформу.

"Хочу подякувати пану Петкову за принципову позицію уряду щодо підтримки санкційної політики Європейського Союзу. Хочу підкреслити, що санкції проти росії потрібні тільки для того, щоб примусити росію шукати миру. Щоб це відбулося, санкції мають бути дієвими, потужними і мають не допускати можливості росії обійти обмеження", - заявив Зеленський.

Президент додав, що і надалі розраховує на підтримку Болгарією санкцій за розв'язану росією війну проти України.

Читайте також: Зеленський проводить зустріч із прем'єр-міністром Болгарії

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Від перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження.

Читайте також: Болгарія може допомогти Україні з ремонтом військової техніки

Країни ЄС запровадили п'ять пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії і готують шостий пакет обмежувальних заходів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-