Зеленський проводить зустріч із прем'єр-міністром Болгарії

Зеленський проводить зустріч із прем'єр-міністром Болгарії

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський проводить зустріч із Прем'єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим. 

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

"Вітаю у Києві Прем'єр-міністра Болгарії Кирила Петкова! Ваш візит – важливий прояв солідарності з нашою країною та народом", - написав він та опублікував відеозапис з початком зустрічі в Києві.

Як повідомлялося, болгарська делегація на чолі з премʼєр-міністром країни Кирилом Петковим прямує до Києва. Було заплановано, що в українській столиці Петков зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, після чого лідери двох країн дадуть спільну пресконференцію. Петков також поспілкується з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Читайте також: Парламент Болгарії наступного тижня обговорить питання газу та військову допомогу Україні

Гості відвідають міста Бородянка, Буча та Ірпінь, які постраждали від російської агресії.

Перебуваючи з візитом у Києві, делегація зустрінеться з представниками болгарської громади в Україні.

Прем'єр-міністра Болгарії супроводжують міністр оборони Драгомір Заков, парламентарії - Калоян Ікономов, Станіслав Балабанов і Атанас Атанасов, а також директор Ситуаційного центру МЗС Антон Марков.

Раніше Болгарія засудила вторгнення рф в Україну, проголосувала за підтримку санкцій Європейського Союзу проти росії та прийняла вже понад 90 тис. українських біженців. Однак у правлячій коаліції з чотирьох партій немає єдності щодо того, чи надсилати Києву зброю та боєприпаси. Очікується, що вже наступного тижня парламент Болгарії обговорить, як далі підтримувати Україну.

Читайте також: У Болгарії вважають шантажем рішення росії перекрити газ

Під час візиту до Болгарії міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що після кожної відмови у передачі Україні військової допомоги у росії з’являється більше можливостей вбивати українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-