Членство в ЄС: у Єврокомісії відзначили роботу України над опитувальником

Членство в ЄС: у Єврокомісії відзначили роботу України над опитувальником

Укрінформ
У Єврокомісії відзначили високий рівень відповідей України на першу частину опитувальника щодо політичних та економічних критеріїв членства в ЄС та оперативну роботу над другою.

Про це заявив в.о. генерального директора Директорату з питань добросусідства та розширення Єврокомісії Мачей Поповський під час зустрічі з віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, передає Укрінформ з посиланням на допис Офісу віцепрем’єр-міністра у Фейсбуці.

«У Єврокомісії відзначили високий рівень відповідей України на першу частину опитувальника щодо політичних та економічних критеріїв членства в ЄС. Крім того, Мачей Поповський відзначив оперативну роботу уряду над другою частиною опитувальника щодо оцінки нормативно-правового наближення України до актів права ЄС», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Рада не змінюватиме Конституцію в частині вступу України до НАТО – Стефанчук

Учасники зустрічі також обговорили створення Трастового фонду солідарності з Україною, анонсованого Євросоюзом. Віцепрем’єр-міністр наголосила на необхідності активної ролі ЄС у забезпеченні стійкості економіки України під час війни та її відновлення у повоєнний час.

Читайте також: Україна сподівається отримати статус кандидата на вступ до ЄС протягом місяця

Як повідомлялося, 18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 18 квітня зазначила, що Україна вже отримала другу частину опитувальника, і урядова команда докладе всіх зусиль для якнайшвидшого заповнення і цієї частини, що охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права ЄС.

Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-