Зеленський передав Маасікасу заповнену анкету-опитувальник щодо вступу в ЄС

Зеленський передав Маасікасу заповнену анкету-опитувальник щодо вступу в ЄС

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Хочу подякувати за цю важливу зустріч. Сьогодні – один з етапів для нашої держави до вступу у Європейський Союз, прагнення, до якого йде наш народ і за яке бореться», – сказав Президент.

Зеленський зауважив, що поступ нашої держави до ЄС відбувається в дуже трагічний час, коли багато українців, які сповідують європейські цінності, втрачають життя. За його словами, народ України об’єднаний цією метою – відчувати себе нарівні, частиною Європи, частиною ЄС.

"Ми віримо, що здобудемо підтримку й станемо кандидатом на вступ. Після цього розпочнеться наступний, фінальний етап. Дуже віримо, що ця процедура відбудеться в найближчі тижні і що вона буде позитивною для історії нашого народу, зважаючи на ціну, яку він заплатив на шляху до незалежності й демократії», – сказав Президент.

Читайте також: Єврокомісія аналізує відповідність України двом базовим критеріям членства в ЄС - Маасікас

Глава представництва ЄС в Україні зазначив, що також відчуває себе частиною команди, яка працює над отриманням Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Він зауважив, що цей процес відбувається в дуже складній для України ситуації, але всі відчувають важливість та значення цього моменту.

За словами Маасікаса, відповіді України в анкеті-опитувальнику будуть дуже швидко проаналізовані.

При цьому він відзначив надзвичайну швидкість заповнення опитувальника Європейської комісії щодо відповідності політичним та економічним критеріям членства.

«Ще один крок на шляху України до ЄС. Для мене честь отримати від Зеленського відповіді на опитувальник Єврокомісії, передану фон дер Ляєн лише 10 днів тому. Надзвичайні часи потребують надзвичайних кроків і надзвичайної швидкості», - зауважив дипломат у Твіттері.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква 17 квітня поінформував, що Україна вже заповнила опитувальник для отримання статусу кандидата на членство в Євросоюзі і розраховує на ухвалення відповідного рішення на засіданні Європейської ради у червні.

8 квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до України передала Зеленському відповідний опитувальник.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-