Польща і Словаччина будуть підтримувати європейське майбутнє України

Польща і Словаччина будуть підтримувати європейське майбутнє України

Укрінформ
Варшава і Братислава надають активну підтримку Києву у боротьбі з російським агресором і виступають за якнайшвидше зближення України з ЄС.

Про це під час спільної пресконференції за результатами польсько-словацьких міжурядових консультацій у словацькому місті Дружбакі Вижне заявили глави польського і словацького урядів Матеуш Моравецький та Едуард Гегер, передає кореспондент Укрінформу.

“Польща і Словаччина є сусідами, друзями, які не відвернулися від України, ми дуже інтенсивно допомагаємо Україні і продовжуватимемо допомагати. Ми усвідомлюємо, наскільки важливо в контексті нашої історії, щоб Україна залишалася вільною і демократичною країною”,- підкреслив Гегер.

Читайте також: Президент: Україна може розвинути максимальну швидкість приєднання до ЄС

Він наголосив, що потрібно запровадити чергові санкції проти росії, на чому власне і наполягають Польща і Словаччина.

“Ми говорили про те, що продовжуватимемо і говоритимемо сильним спільним голосом про те, що будемо підтримувати це європейське майбутнє України”,- наголосив Гегер.

У свою чергу Моравецький підкреслив, що дякуючи героїчним діям українців росія не досягла воєнних успіхів, на які розраховувала, війна ведеться на східних рубежах України і не пішла далі.

Читайте також: Україна готує для Єврокомісії аналітику щодо правової і фінансової бази – Стефанішина

“Сьогодні ми маємо максимально і якомога мудріше допомогти нашим сусідам-українцям. Польща та Словаччина мають не лише спільний кордон з Україною. Ми також поділяємо нашу політику, наші принципи, наші ідеї щодо майбутнього, щоб спільно проводити зусилля для відновлення суверенної України. Ми говоритимемо у цій справі одним голосом в ЄС”,- підкреслив Моравецький.

Він наголосив, що постачання оборонного озброєння Києву є не лише допомогою тим, хто обороняється в Україні, але й захистом незалежності Польщі та Словаччини. Він зауважив, що немає сумніву у тому, що після перемоги в Україні росія пішла би далі в Європу.

Читайте також: Президенти Польщі та країн Балтії: Світові лідери мають поїхати до Бородянки

Під час переговорів поінформовано, що в цьому році завершиться будівництво газового сполучення між Польщею і Словаччиною. У липні інтерконектор між країнами розпочне роботу у тестовому режимі. Відтак, як підкреслили обидва прем’єри, через поставки газу з Польщі Словаччина ставатиме більш енергетично незалежною від Росії.

Як повідомляв Укрінформ, керівник офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна наполягає на повному ембарго російської нафти і газу, інакше прибутки росії від експорту енергоносіїв перевищать минулорічні надходження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-