Україна готує для Єврокомісії аналітику щодо правової і фінансової бази – Стефанішина

Україна готує для Єврокомісії аналітику щодо правової і фінансової бази – Стефанішина

Укрінформ
Україна готує для Європейської комісії основну аналітику щодо своєї правової і фінансової бази станом до початку повномасштабного вторгнення.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Основну аналітику, яку ми готуємо, ми готуємо по правовій і фінансовій базі, яка була станом на 24 лютого, тобто до початку повномасштабної війни на нашій території», - розповіла вона.

Стефанішина підкреслила, що Україна не вносила жодних серйозних змін ні в законодавство, ні в рішення уряду, які б підважували її євроінтеграційні здобутки, тому аналіз буде станом на 24 лютого.

Читайте також: Нерішучість ООН перешкоджає досягненню миру та процвітанню у Європі - Стефанішина

«Ті зміни, які ми вносимо зараз, спрощують певні процедури на митниці, певні процедури з оподаткування, але вони не впливають на умови для ринків відповідно до наших зобов’язань по Угоді (про асоціацію з ЄС – ред.)», - додала віцепремʼєрка.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня передала українському лідеру опитувальник для набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас 14 квітня заявив, що Єврокомісія аналізує відповідність України двом базовим критеріям для членства держави в Євросоюзі - функціонуюча демократія та функціонуюча ринкова економіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-