Нерішучість ООН перешкоджає досягненню миру та процвітанню у Європі - Стефанішина

Нерішучість ООН перешкоджає досягненню миру та процвітанню у Європі - Стефанішина

Укрінформ
Досягнення Цілей сталого розвитку ООН унеможливила повномасштабна збройна агресія росії проти України.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на Регіональному форумі щодо сталого розвитку, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Україна віддана цінностям та Цілям щодо сталого розвитку до 2030 року. З 2015 року ми розпочали у країні цілу низку реформ, яка розвивала наш економічний потенціал та демократію. Проте зараз досягти Цілей сталого розвитку вже неможливо через повномасштабну збройну агресію, яку росія розпочала проти України», – зазначила вона.

Читайте також: Генасамблея ООН завтра голосуватиме за усунення рф від участі в Раді з прав людини

Урядовець наголосила, що Європейська економічна комісія ООН, яка була створена в 1947 році, мала допомогти відбудувати післявоєнну Європу, сприяти розвитку економічної діяльності та зміцненню економічних відносин між європейськими країнами.

"Проте 24 лютого 2022 року всі зусилля міжнародної спільноти та цієї організації щодо відновлення та розвитку на Європейському континенті, а також за його межами були підірвані збройним нападом рф», – сказала віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: У Мелітополі загарбники почали масовий терор та мародерство у великих масштабах

Вона також наголосила, що російські збройні сили, які діють, зокрема, з території білорусі, завдають ударів по дитсадках та школах, університетах, лікарнях, складах продуктів та пального тощо. Близько 11 млн людей в Україні були змушені залишити свої домівки.

«Водночас я із жалем мушу визнати, що деякі держави-члени Європейської економічної комісії ООН досі вагаються із тим, аби твердо виступити проти агресії. Це надзвичайно ускладнює досягнення миру та процвітання на Європейському континенті. Я глибоко переконана, що прагнення українців жити в незалежній, процвітаючій та демократичній державі набагато сильніші за бажання нашого ворога підірвати основи європейської безпеки, а перемога добра над злом – це лише питання часу», – сказала Стефанішина.

Читайте також: З початку повномасштабного вторгнення росії загинули 1480 цивільних українців – ООН

Віцепрем’єр-міністр також звернула увагу на загрози продовольчої кризи у світі, яку становить російська збройна агресія.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-