У Мелітополі загарбники почали масовий терор та мародерство у великих масштабах

У Мелітополі загарбники почали масовий терор та мародерство у великих масштабах

Укрінформ
російські загарбники розпочали масовий терор та пограбування на тимчасово окупованих територіях півдня України. 

Про це поінформувала у Телеграмі Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«У місті Мелітополі на додачу до гуманітарної катастрофи, яку створили окупанти - нестачу продуктів харчування, медикаментів, палива, - вони почали мародерство і грабування містян у великих масштабах. Цим процесом керує самопроголошена міська голова Галина Данильченко під охороною російських солдатів», - йдеться у повідомленні Денісової.

За її даними, рашисти всіма силами намагаються повністю зірвати посівну на захоплених територіях - заміновують поля, обшукують склади із сільськогосподарською технікою та викрадають її. Вона уточнила, що частина цієї техніки вже була доправлена до тимчасово захопленого Джанкоя та Чечні.

Читайте також: Рашисти нарощують геноцид українців у Маріуполі – омбудсмен

«Три дні тому окупанти почали вирізати верстати та машинне устаткування з українських заводів і вивозити їх також до Джанкоя», - зазначила український омбудсман.

Окремо вона поінформувала, що на тимчасово захопленій території Запорізької області, у Токмаку, загарбники з погрозами примушують місцевих медиків підписувати контракти з МОЗ рф.

«У Херсоні рашисти викрали тероборонівця з дружиною та сином. З мішками на головах родину відвезли до місцевого відділку поліції, де допитували й били», - уточнила вона.

Денісова зазначила, що також загарбники взяли у заручники керівника сільськогосподарського підприємства «Світанок» Сергія Максименка.

Читайте також: Маріуполь за добу бомбардували 118 разів - Денісова

«Такі дії російських загарбників на тимчасово окупованих територіях - це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни», - уточнила вона.

Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини рф в Україні.

З 24 лютого триває російське вторгнення в Україну. рф обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Людмила Денісова, ТГ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-