Рашисти нарощують геноцид українців у Маріуполі – омбудсмен

Рашисти нарощують геноцид українців у Маріуполі – омбудсмен

Укрінформ
російські війська нарощують геноцид українського народу у Маріуполі.

Про це поінформувала у Телеграмі Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«російські терористичні війська нарощують геноцид українського народу в Маріуполі. Мешканці повідомляють, що з/до міста нікого не допускають», - поінформувала Денісова.

За її даними, з’явився ще один фільтраційний табір у Мангуші і відтепер всі, хто виїздить до Бердянська, мають пройти фільтрацію - жорстку та тривалу. За її словами, загарбники проводять «зачистку» - намагаються виявити всіх «нацистів», до яких відносять усіх незгодних з їхнім режимом та захопленням.

Читайте також: На захоплених територіях росіяни планували вбивати мирних українців

«На постійній основі проводиться депортація українців до рф. За інформацією свідків, до фільтраційного табору потрапила остання діюча у місті Маріуполь лікарня № 4 з усім персоналом та хворими. Є свідчення містян про завезення до Маріуполя спеціальної техніки - мобільних крематоріїв та техніки для розбору завалів», - уточнила Уповноважений ВРУ з прав людини.

Як зазначила український омбудсман, жителі, які є прихильниками захоплення, та терористи псевдодержавного утворення «днр» збирають тіла загиблих, закатованих та вбитих ними по місту для подальшого знищення у мобільних крематоріях або просто у вогнищах.

Читайте також: Це воєнний злочин: Шольц різко засудив звірства росіян у Бучі

Окремо вона поінформувала, що раніше на сайті загарбницької влади було виявлено розпорядження так званого «голови днр» Деніса Пушиліна до так званої «генеральної прокуратури» надати пропозиції щодо нормативного правового регулюванню денацифікації України.

На переконання Денісової, це розпорядження спрямоване на створення додаткових підстав для притягнення до відповідальності наших громадян на тимчасово захоплених територіях за проукраїнську позицію та «узаконення» фільтраційних таборів у Докучаєвську та Мангуші.

«Такі дії РФ та її маріонеточного псевдодержавного утворення «днр» підпадають під визначення злочину «геноцид», відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду», - поінформувала Денісова.

Читайте також: Раді пропонують визнати геноцидом української нації дії рф з 24 лютого

Тож вона звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів рф в Україні.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. рф обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-