Маріуполь за добу бомбардували 118 разів - Денісова

Маріуполь за добу бомбардували 118 разів - Денісова

Укрінформ
По місту Маріуполю лише за останню добу ворог здійснив 118 авіабомбардувань. 

Про це поінформувала у Телеграмі Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«По Маріуполю лише за останню добу ворог здійснив 118 авіабомбардувань», - поінформувала Денісова.

За її даними, у Рубіжному Луганської області п’ятеро цивільних були поранені, одна людина - загинула.

«Унаслідок учорашніх обстрілів російською армією житлових кварталів Рубіжного, Лисичанська, Попасної, Сєверодонецька, Тошківки зруйновано 11 будинків. Загалом, рашистські війська обстріляли Луганську область 81 раз за добу», - зазначила український омбудсман.

Читайте також: Зеленський у парламенті Ірландії: в Маріуполі росія не залишила жодної будівлі

Окремо вона уточнила, що ворог веде хаотичний вогонь по цивільних об’єктах та житловій забудові у Харківській області – там зафіксовано, за її словами, 27 обстрілів за добу.

Денісова наголосила, що обстріли мирних міст та цивільних об’єктів армією країни-загарбника є воєнними злочинами та злочинами проти людяності і грубим порушенням норм чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них.

Тож вона закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення рф військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні.

Читайте також: Фільм загиблого у Маріуполі литовського режисера вийшов онлайн

«Я закликаю міжнародних партнерів закрити небо над Україною та надати зброю для боротьби з країною-агресором РФ», - зазначила Денісова.

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-