Президент: Україна може розвинути максимальну швидкість приєднання до ЄС

Президент: Україна може розвинути максимальну швидкість приєднання до ЄС

Укрінформ
Нині саме той історичний момент, коли Україна може розвинути максимальну швидкість приєднання до Європейського Союзу.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави зазначив, що сьогодні вітав у Києві великого друга України президента Європейської ради Шарля Мішеля. Зеленський також висловив переконання, що кожен такий візит тільки підкреслює безглуздість планів росії щодо захоплення України.

"Три дні? П‘ять днів? Скільки там окупанти запланували на те, щоб взяти Україну під свій контроль? 56 днів - і ми зустрічаємо наших гостей у нашій столиці заради наших національних інтересів", – наголосив він.

Читайте також: Єврокомісія до кінця червня оголосить висновки щодо статусу кандидата для України - Мішель

Президент зазначив, що провів із Мішелем ґрунтовні переговори щодо багатьох аспектів відносин України та Євросоюзу. Передусім ішлося про захист України і підтримку стабільного функціонування всіх державних структур та інституцій. За словами Зеленського, обговорювалися конкретні кроки з боку ЄС для допомоги України, зокрема оборонні, фінансові та санкційні.

"Друга велика тема переговорів – це наш рух у євроінтеграції. Саме зараз той історичний момент, коли ми можемо розвинути максимальну швидкість приєднання до Євросоюзу. Ми вже довели, що наші державні, суспільні інституції достатньо ефективні, щоб витримати навіть випробування війною. Ми вже робимо для захисту свободи на Європейському континенті стільки, скільки іншим народам не випадало зробити. Я бачу з боку всіх наших друзів у Європейському Союзі готовність максимально допомагати нашому руху", – зауважив глава держави.

Читайте також: В інтересах ЄС, щоб Україна перемогла у війні та повернула додому біженців - Кулеба

Він повідомив, що третьою темою розмови була підготовка необхідних кроків для відбудови України після війни. Обговорювалося також, що можна зробити, щоб ліквідувати загрози продовольчій та енергетичній безпеці Європи та світу, створені російською федерацією.

"Відновити експорт української аграрної продукції та заблокувати можливість росії шантажувати Європу енергоресурсами. Для всіх на континенті – це однакові топпріоритети", – підкреслив Президент України.

Читайте також: Блокада чорноморських портів може спричинити глобальну продовольчу катастрофу - ООН

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Країни Європейського Союзу від початку вторгнення виявили солідарність із народом України. Зокрема, ЄС виділив 1,5 мільярда євро для постачання в Україну зброї та летального військового обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-